Hlavní obsah

Vypálený dům ve Vítkově strhly stroje

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítkov

Dům romské rodiny ve Vítkově, do kterého před několika týdny vhodili neznámí žháři zápalné láhve a způsobili tím těžké popáleniny dvouleté holčičce, byl v pátek ráno stržen. Demolici nařídil provést vítkovské radnici stavební úřad z důvodu hrozícího rizika zřícení.

Foto: Aleš Honus, Právo

Těžká technika v troskách zbouraného domu.

Článek

Dům, ve kterém rodina žila asi dvacet let, připadl těsně před požárem v dědickém řízení šesti německým potomkům bývalé majitelky.

Ti se o dědictví a zároveň o požáru dozvěděli teprve před několika dny od radnice, které je vyzvala, aby ruiny domu zabezpečili tak, aby neohrožovaly okolí. Protože se to nestalo, rozhodl stavební úřad, že dům zdemoluje radnice.

„Náklady budeme vymáhat po majitelích,“ řekl starosta Vítkova Pavel Smolka.

Foto: Aleš Honus, Právo

Těžká technika v troskách zbouraného domu.

"Stavbu zasanujeme tím nejlevnějším způsobem. Později se budeme muset dohodnout s majiteli, zda si sutiny odvezou,“ řekl ředitel technických služeb Zdeněk Hegar.

Členové rodiny, kteří nyní obývají dvě místnosti v bývalé obecní ubytovně, se na demolici nepřišli podívat."Nebyl jsem tam, nemám to zapotřebí. Bylo by to jako dívat se na vlastní pohřeb,“ řekl dědeček popálené Natálky. Její stav zůstává i nadále kritický a prognóza dalšího vývoje je nejistá.

Reklama

Výběr článků

Načítám