Hlavní obsah

V JAR zatkli advokáta, který měl vydírat Krejčíře

– Johannesburg • Aktualizováno
Právo, Novinky, Jakub Troníček

Jihoafrická policie zatkla advokáta Julia Kramariče, který přijel do JAR k výslechu uprchlého českého podnikatele Radovana Krejčíře. Mělo se jednat o únosu a smrti Krejčířova otce Lamberta. Důvodem zatčení je údajné vydírání Krejčíře. Právu to oznámil advokát Vladimír Vaněk, který se procesu účastnil.

Článek

Ve čtvrtek se konal odložený výslech, k němuž se však Krejčíř nedostavil. Jeho místní advokát ho omluvil a před policií potvrdil, že Julius Kramarič, který v procesu zastupuje jiného obviněného, podnikatele z Příbrami, Krejčíře vydíral. Na základě jeho tvrzení byl Kramarič zatčen a skončil v cele předběžného zadržení.

Foto: Marta Myšková, ČTK

Julius Kramarič na archivní fotografii

Krejčířův výslech se měl konat už v úterý, byl však zrušen. V ten den se podle Vaňka soukromě sešel Kramarič s Krejčířem u podnikatele doma. Po svém odchodu Kramarič tvrdil, že byl se schůzkou velmi spokojen, nic nenasvědčovalo tomu, že se dvojice například pohádala.

Radovan Krejčíř byl v letech 2003 až 2004 vyšetřován v souvislosti s úvěrovými podvody. Nyní žije v Jihoafrické republice a ve Štrasburku se domáhal zrušení svého obvinění.

Reklama

Výběr článků

Načítám