Hlavní obsah

Žena přijela z nemocnice, spadla z balkónu a vrátila se zpět

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Jen zhruba dvě hodiny strávila ve středu odpoledne doma po návratu z hospitalizace ve Fakultní nemocnici v Olomouci důchodkyně, než spadla z balkónu svého bytu ve čtvrtém poschodí panelového domu na jednom olomouckém sídlišti. Záchranka ji odvezla zpět do nemocnice, jen na jiné oddělení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„V domě probíhá rekonstrukce. Je zateplován. Z jeho čelní strany je postaveno lešení a z balkónu bylo dočasně odstraněno zábradlí. Toho si žena věku zřejmě nevšimla, a když vyšla na balkón, udělala krok směrem k lešení a spadla z výšky dvou metrů na balkón nacházející se o patro níže,“ řekla Právu ve čtvrtek olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Zraněnou převezla záchranka do Fakultní nemocnice v Olomouci. „Žena utrpěla středně těžké poranění páteře a má zlomená žebra. Hospitalizována bude asi týden, pak ji čeká následná péče,“ sdělil Právu mluvčí nemocnice Egon Havrlant. Podle informací Práva se seniorka jen zhruba dvě hodiny před pádem vrátila z fakultní nemocnice, kde byla předtím hospitalizována kvůli nemoci.

„Policisté okolnosti události vyšetřují. Prověřují i to, zda ze strany stavební firmy nedošlo k případnému porušení přepisů. Byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám