Hlavní obsah

Muž policistům ukradl pistole, spoutal je a ujel jejich autem

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov

Policejní hlídka v Havířově se stala terčem útoku, při kterém policisté přišli o dvě služební pistole a automobil. Incident se stal už v úterý, policie o něm ovšem informovala až ve čtvrtek odpoledne.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

V úterý ve 20 hodin žena oznámila na obvodní oddělení policie v Havířově, že na pozemek jejího souseda se někdo dobývá.

"Na místo byla vyslána hlídka, která na místě zastihla 34letého muže, který jim předložil písemnosti z katastrálního úřadu, ze kterých mělo být zřejmé, že se jedná o majitele objektu. Z prvotního šetření nebylo zcela jasné, zda se muž dopustil nějakého protiprávního jednání, a proto byl vyzván ke krátkému vysvětlení na obvodním oddělení,“ řekl mluvčí policie Miroslav Pech. Dodal, že muž dobrovolně nastoupil do služebního vozidla a posadil se na zadní sedadlo vedle jiného policisty.

Nečekaný útok

"V průběhu cesty nečekaně vytrhl vedle sedícímu policistovi služební zbraň z pouzdra. Pod pohrůžkou použití zbraně mu spoutal ruce pouty a následně odzbrojil i řidiče vozidla, kterému přikázal, aby jel směrem na Karvinou,“ popsal průběh přepadení Pech.

Při jízdě po silnici z Horní Suché do Karviné donutil násilník řidiče, aby sjel na boční cestu a zhruba po padesáti metrech rozkázal zastavit.

"Potom přikázal policistům vystoupit z vozidla, následně spoutal i řidiče. Nasedl do služebního vozidla, vycouval na hlavní silnici a odjel směrem na Karvinou,“ dodal mluvčí. Vozidlo bylo po několika hodinách nalezeno zaparkované v Karviné.

Pachatelem je celostátně hledaný muž

Důvodem k jednání pachatele mohlo být podle policistů to, že na něj byl vydán příkaz k zatčení pro předchozí násilnou trestnou činnost. Po muži je vyhlášeno celostátní pátrání. Dosud se jej však nepodařilo zadržet.

"Z taktických důvodů jméno nebudeme zveřejňovat, pátrání je vyhlášeno interní cestou,“ řekl mluvčí policie Stanislav Sobol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám