Hlavní obsah

Policisté drsně zakročili, podezřelého vyrvali ze zamčeného audi

Novinky, Petr Nový
Praha

Trojice mužů, kteří se měli zaměřovat na krádeže vozů střední třídy z koncernu Volkswagen, zadrželi v těchto dnech pražští policisté. Zatímco zatýkání dvou recidivistů proběhlo bez problémů, šéf gangu kladl odpor. Neuspěl, neboť zásahová policejní jednotka v rámci akce Nikita udeřila skutečně razantní silou. Všichni zadržení skončili v policejní cele.

Článek

Od února letošního roku monitorovali policisté v rámci akce Nikita činnost skupiny, která podle prvních odhadů policie odcizila nejméně dvacet vozů za asi šest miliónů korun. S vozy pak zejména šéf gangu řádil na českých silnicích, chodnících a dalších cestách, bez ohledu na bezpečnost okolí.

"Jezdil na chodnících plných chodců hlava nehlava, najížděl na policejní hlídky, vjížděl do křižovatky na červenou. V jednom případě dokonce policejní hlídku několik metrů vozem vláčel,“ řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Všichni měli dříve trestní minulost, proto si kriminalisté před zákrokem pozvali na pomoc zásahovou jednotku. První dva lapkové byli ve svých bytech naprosto zaskočeni rychlým zákrokem, hlava skupiny se ale tak lehce vzdát nechtěla.

Příslušníci zásahové jednotky museli k jeho zadržení použít razantní donucovací prostředky.
mluvčí policie Tomáš Hulan

Zásah dělající čest názvu akce a známé filmové postavě provedli policisté v Pivovarnické ulici v Praze 8. Přestože všechny cesty kolem uzavřeli, pokusil se muž pod vlivem drog ujet. Silný vůz audi rozjel po chodníku plném lidí, prorážel si cestu mezi zaparkovanými vozy a nakonec zranil ženu, která skončila v péči lékařů.

"Policisté prostřelili přední kola vozu, který následně narazil do domu. Muž se ale ve vozidle zamknul a příslušníci zásahové jednotky tak museli k jeho zadržení použít razantní donucovací prostředky. Při nárazu do domu se muž zranil a byl převezen do nemocnice,“ doplnil Hulan.

V současné době se nachází celý trojlístek v policejní cele, policisté už je obvinili z trestných činů krádeže, útoku na veřejného činitele, poškozování cizí věci a ublížení na zdraví. Policisté také dali podnět k jejich umístění do vazby. V případě odsouzení hrozí obviněným trest odnětí svobody až na dvanáct let.

Reklama

Výběr článků

Načítám