Hlavní obsah

Němečtí policisté dohnali po honičce muže až v Česku

Právo, Martin Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb

Po několikakilometrové honičce z Německa až na české území dopadli v úterý policisté 34letého cizince, který je podezřelý hned z několika trestných činů, a to jak na území Spolkové republiky Německo, tak i v České republice. Muž nakonec skončil v policejní cele.

Článek

Případ se začal odehrávat v úterý brzy v místě bývalého hraničního přechodu Selb – Aš. „Ke kontrolnímu místu pátrací skupiny Dopravní policie v Hofu přijížděl ford, jehož řidič ignoroval signály německých policistů k zastavení a naopak vysokou rychlostí přímo najížděl na policisty,“ popsala situaci krajská policejní mluvčí Martina Kohoutová.

Policisté začali auto okamžitě pronásledovat a ihned požádali o spolupráci své české kolegy. Muž v autě jel místy rychlostí až 180 km/h a mířil přes Cheb směrem na Karlovy Vary a na Prahu.

"Nezastavil ho ani železniční přejezd s blikajícím červeným světlem a uzavřenou poloviční závorou. Pak unikajícímu fordu praskla pravá zadní pneumatika, a tak přibližně po 30 minutách honičky u obce Odrava na Chebsku němečtí policisté řidiče zadrželi a předali českým kolegům,“ doplnila mluvčí.

Zadržený muž měl v autě dvě nová bourací kladiva a jeden benzínový pěchovač. Nářadí patrně ukradl v jedné německé firmě. Po dechové zkoušce navíc vyšlo najevo, že cizinec jel opilý, v dechu měl 1,14 promile alkoholu.

"Muž byl zadržen na základě evropského zatýkacího rozkazu. Na základě mezinárodních smluv může být vydán ke trestnímu stíhání do Spolkové republiky Německo, kde je v případě pravomocného odsouzení ohrožen trestní sazbou až 10 let,“ poznamenala Kohoutová.

Reklama

Výběr článků

Načítám