Hlavní obsah

Střílejícího lékaře poslal soud do vazby

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Téměř hodinu rozhodovala ve středu soudkyně o tom, zda pošle do vyšetřovací vazby 56letého lékaře z Karlovarska. Kriminalisté ho v neděli obvinili z pokusu vraždy poté, co střelil do krku 26letého mladíka v autě, které zastavilo před vrátky jeho chalupy v Horomyslicích na Plzeňsku. Po poledni bylo jasno - lékař putoval za mříže do věznice na Borech.

Článek

„Soudkyně vyhověla mému návrhu a na obviněného muže uvalila vazbu. Hrozí nebezpečí, že by na svobodě mohl pokračovat v trestné činnosti,“ řekla státní zástupkyně Václava Brýdová. Obavy žalobkyně jsou zřejmě oprávněné. Právu se podařilo zjistit, že už v minulosti měl lékař incident, při kterém vytáhl zbraň. „Řešili jsme to v přestupkovém řízení,“ potvrdil Právu důvěryhodný zdroj z karlovarského magistrátu.

Za pokus vraždy hrozí lékaři až patnáct let vězení. „Bez jediného slova přišel k autu a naklonil se k otevřenému okénku u spolujezdce. Současně vytáhl z kapsy pistoli, přiložil ji bráchovi na krk a vystřelil. Potom zase klidně odešel zpátky,“ popisovala dramatické okamžiky sestra postřelenému muže Lucie Dlouhá.[celá zpráva]

Mladík přežil jen zázrakem. Kulka mu prošla krkem a vylétla nad lopatkou, aniž by v těle zasáhla životně důležité orgány. O štěstí mohou hovořit i pasažéři na zadních sedačkách. Střela totiž zůstala v sedačce jen díky náhodě, protože trefila přímo její kovovou výztuž.

Obviněný lékař u výslechu na polici nevypovídal. Až u soudu se podle informací Práva hájil tím, že mladíka zabít nechtěl. Tvrdil, že se jednalo o nešťastnou náhodu. Prý chtěl pistolí jen pohrozit, protože mu údajně řidič s vozidlem vjel do keříku před brankou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám