Hlavní obsah

Žena rejdila milence svého manžela v e-mailu, stíhá ji policie

Právo, Novinky, Petr Nový, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Brouzdat se bez vědomí majitele v jeho e-mailové schránce se nevyplácí. Přesvědčila se o tom 26letá žena z Olomoucka, kterou nyní za takovéto chování stíhají kvůli podezření ze spáchání několika trestných činů místní kriminalisté.

Foto: Archiv, Právo

Článek

Žena se rozhodla pomstít poté, co přišla na nevěru svého manžela. Jeho milence vnikala do počítače a její intimní fotografie umístila na internet.„Je podezřelá ze spáchání trestných činů porušování tajemství dopravovaných zpráv a z poškození a zneužití záznamu na nosiči informací,“ řekla mluvčí olomoucké policie Jitka Dolejšová.

Podle policie od konce roku 2008 do současnosti vnikala bez oprávnění a souhlasu do e-mailové schránky 32leté ženy a měnila její obsah. „Kromě toho měla stáhnout i osobní fotografie, z nich některé byly intimního rázu, a fotky pak umístit na internet, a to rovněž bez jejího souhlasu,“ doplnila Dolejšová.

Z vyšetřování vyplývá, že za tímto chováním byly osobní neshody mezi oběma ženami. „Pokud soud ženu uzná vinnou z výše uvedených trestných činů, hrozí jí za protiprávní jednání peněžitý trest, případně trest odnětí svobody až na jeden rok,“ uzavřela Dolejšová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám