Hlavní obsah

Při požáru chatky na Pardubicku našli hasiči plynovou láhev a granát

Právo, René Chvalina
Podlesí

Propanbutanovou láhev a granát nalezli v úterý dopoledne hasiči v hořící rekreační chatce v Podlesí u Holic na Pardubicku. Přivolaný policejní pyrotechnik naštěstí původní obavy zažehnal a potvrdil, že se jedná pouze o atrapu. Požár nahlásil majitel sousedního objektu a na místo okamžitě vyrazily čtyři hasičské jednotky.

Článek

"Při příjezdu první jednotky na místo byla celá chata již v plamenech. Hasiči se k objektu nemohli dostat. Chata se nachází v lesním porostu a vedla k ní špatná, úzká přístupová cesta,“ popsala Právu komplikace při likvidaci požáru mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková.

Hasiči museli natáhnout hadice do délky zhruba tří set metrů, aby mohli začít hasit. V chatě objevili propanbutanovou láhev, kterou se jim podařilo vynést ven a ochladit, aby nedošlo k výbuchu. Kromě ní byl ale v rekreační chatce nalezen také předmět, který vypadal jako granát.

Policejní pyrotechnik, který na místo požáru okamžitě dorazil, zjistil, že se jedná pouze o atrapu. Hasiče nejspíš ve stresu a kouři zmátl kroužek, který na atrapě granátu vypadal jako pojistka funkční munice.

"Na místě je nyní vyšetřovatel hasičů, který zjišťuje, co bylo příčinou vzniku požáru a jakou škodu plameny způsobily,“ dodala Horáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám