Hlavní obsah

Před půlnocí zemřel v Praze motorkář, další se zranili u Bruntálu a Janovic

Praha/Bruntál
Aktualizováno

V Bohnické ulici v Praze 8 zemřel krátce před sobotní půlnocí šestatřicetiletý motorkář. Za zatím nejasných příčin tam narazil do zdi domu. Zdravotníci se mu sice snažili pomoci, ale muž zraněním na místě podlehl. V neděli o tom informovala mluvčí pražské policie Eva Miklíková. K další nehodě, naštěstí nikoli smrtelné, došlo u Bruntálu.

Článek

Motorkář, který v sobotu po 18:00 havaroval mezi Valšovem a Novou Plání na Bruntálsku měl větší štěstí. Pavla Tušková ze severomoravské policie sdělila, že sedmačtyřicetiletý motorkář jel v čele kolony čtyř motorek. Při otáčení na přímém a přehledném úseku silnice přehlédl v protisměru vůz, který řídila šestapadesátiletá žena. Motorkář se při srážce těžce zranil a letecky byl přepraven do ostravské nemocnice.

Při nehodě u Janovic se zranil motorkář

U Janovic nad Úhlavou na Klatovsku se v neděli odpoledne střetl motocyklista s osobním vozem. Při nehodě byl zraněn 36letý motorkář, který utrpěl úraz dolní končetiny. Záchranná služba jej převezla na chirurgii nemocnice v Klatovech.

Mnoho billboardů

Ministerstvo dopravy zahájilo počátkem května preventivní kampaň zaměřenou právě na řidiče motocyklů. Do projektu, který zahrnuje především výstražné billboardy u silnic, se zapojil i přední český motocyklový jezdec Lukáš Pešek. Akce je součástí dlouhodobé kampaně ministerstva nazvané Nemyslíš - zaplatíš. [celá zpráva]

Řidiči se setkávají se dvěma typy billboardů. První zobrazuje krematorium, před nímž jsou zaparkované motorky. Obraz doplňuje slogan "Na tento sraz se tvoji kamarádi těšit nebudou". Na druhém typu billboardů je krvácející motorkář, který leží po havárii na silnici, a varování "Nebezpečné předjíždění způsobuje brutální smrt".

Kromě toho se na motorkáře zaměřují i kontrolní akce policistů. Jedna z nich se uskutečnila v pátek a v sobotu na Liberecku, kde policisté zkontrolovali na 330 automobilů a motocyklů. Celkem uložili 19 pokut za 10 300 korun, pět přestupků předali do správního řízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám