Hlavní obsah

Ďuričko zůstane ve vazbě, podle soudu by mohl utéct

Novinky, ČTK, Petr Nový
Praha

Hoteliér Bohumír Ďuričko zůstane i nadále ve vazbě. Pražský vrchní soud zamítl jeho stížnost proti rozhodnutí pražského městského soudu. Ten v dubnu nevyhověl žádosti o propuštění z vazby na kauci a písemný slib a nechal jej ve vazbě s tím, že hrozí možný útěk. Ďuričko byl nepravomocně odsouzený za vraždu podnikatele na 12,5 roku vězení. Potvrdil to mluvčí soudu Petr Kulawiak.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Bohumír Ďuričko u soudu

Článek

Tragédie se stala v říjnu v pražské restauraci Monarch po křtu a autogramiádě knihy předsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Ďuričko a zabitý podnikatel se tehdy podle nepravomocného verdiktu dostali do roztržky a podnikatel hoteliéra nejméně jednou udeřil do obličeje.

Ďuričko pak podle prvoinstančního soudu vytáhl od pasu zbraň, namířil na podnikatele a v úmyslu jej připravit o život na něho třikrát vystřelil z bezprostřední vzdálenosti.

Obviněného Ďurička soud poslal krátce po incidentu do vazby. Již dříve se pokoušel dostat z vazby na třímilionovou kauci, ale neúspěšně. Podle rozhodnutí městského soudu by si měl hoteliér svůj trest odpykat v nejpřísnějším typu vězení - ve věznici se zvýšenou ostrahou. Soud také Ďuričkovi uložil, aby nejbližším příbuzným zastřeleného muže zaplatil odškodné v celkové výši přes 1,5 milionu korun.

Ďuričko tvrdí, že muže zavraždit nechtěl. Od počátku se hájí tím, že se pouze přiměřeně bránil údajnému útoku. Tvrdí, že jej podnikatel "zákeřně a brutálně" napadl údery do obličeje, až spadl na

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám