Hlavní obsah

Sebevrah slezl ze stožáru, až když mu policista nabídl cigarety

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Opilý 41letý muž z Prostějova v noci na středu zaměstnal policisty a záchranáře v Olomouci. Hrozil, že skočí ze stožáru osvětlení u kolejiště na vlakovém nádraží. Dolů slezl dobrovolně až poté, co mu policista slíbil krabičku cigaret.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Sebevrah se nechal nalákat na cigarety.

Článek

„Oznámení o muži na stožáru, přijali policisté od pracovníků Českých drah. Muž seděl na plošině stožáru, kam se za ním nikdo nemohl dostat. Poté, co k vrcholu vylezli dva policisté, sdělil jim, že skočí dolů,“ řekla Právu ve čtvrtek olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Po přibližně hodinovém vyjednávání, kdy už byl na místě i policejní vyjednavač, se jednomu z policistů podařilo muže přesvědčit, aby slezl dolů.

„Slíbil mu za to krabičku cigaret. Muž skutečně slezl a policista mu cigarety předal,“ dodala policejní mluvčí. Muži policisté naměřili 2,4 promile alkoholu v dechu, byl převezen do protialkoholní záchytné stanice v Olomouci.

Reklama

Výběr článků

Načítám