Hlavní obsah

Od doživotí mohou obviněnou matku zachránit jen specialisté

Právo, tr, miv, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Doživotní vězení hrozí 29leté ženě z Blatnice pod Svatým Antonínkem na Hodonínsku, kterou policie v pondělí obvinila z vraždy jejích dvou dětí. Její duševní stav budou nyní zkoumat psychiatři a psychologové. Pouze jejich závěr, že nebyla v době činu při smyslech, by ji mohl zachránit před mnohaletým trestem.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Kriminalisté monitorují místo vraždy.

Článek

Ve stejný den, kdy si vyslechla obvinění z dvojnásobné vraždy, byla na ženu uvalena vazba. „Hrozí jí vysoký trest a mohla by ovlivňovat svědky nebo jinak mařit vyšetřování,“ řekla mluvčí Městského soudu v Brně Soňa Vyplašilová k vazebním důvodům. [celá zpráva]

Úterní dopoledne strávila žena ještě v kyjovské nemocnici, po poledni ji sanitka s policejním doprovodem převezla do nemocnice Vazební věznice v Brně-Bohunicích.

„Byla umístěna na jednotku intermediální péče, což je obdoba jednotky intenzivní péče,“ uvedla mluvčí věznice Soňa Haluzová. Stav ženy nekomentovala.

Dosud není znám nejen motiv činu, ale i způsob, jimž byly děti usmrceny. Sourozenci, dvouletá holčička a sedmiletý chlapec, přišli o život minulou středu přímo doma. U mrtvých dětí našli záchranáři a policisté matku s osmi bodnými ranami.

Policie má dost důkazů

„Je nepravděpodobné, že by případ mohl proběhnout jinak, že by vraždil někdo jiný než matka. Bodné rány si žena podle všeho způsobila sama,“ prohlásil v úterý mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb.

Vzhledem k informačnímu embargu uvalenému na kauzu krajským státním zastupitelstvím nemohl mluvčí nic bližšího sdělit ani komentovat. Řekl jen, že i bez případného přiznání má policie dostatek důkazů, aby mohla ženu obvinit.

Pohřeb dětí bude v pátek v 15 hodin v blatnickém kostele.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám