Hlavní obsah

Přišel o milión, když chtěl pomoci mladé Afričance

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

O bezmála milión korun přišel v uplynulých dnech devětadvacetiletý muž z Brněnska, který se rozhodl pomoci údajné dívce z uprchlického tábora v senegalském Dakaru. Seznámil se s ní přes internet. Poslal jí své úspory a dokonce se kvůli ní zadlužil poté, co mu napsala, že hladoví, popsal případ kriminalista Michal Janoušek.

Foto: Novinky

Foto údajné Afričanky, přiložené k emailu

Článek

Když se muž snažil zjistit, jak byly jeho peníze použity, dívka se neozvala. Případ se podobá kauzám spojeným s emaily nigerijského typu. V uplynulých letech zaplavily svět. Jejich odesilatelé v nich žádali finanční dary pro někdy skutečné a jindy smyšlené uprchlíky z Nigérie. Peníze strádající nikdy nedostali.

V dopisech dívka muži z Brněnska psala, že má bohaté rodiče a nemůže se dostat ke svému účtu. Slibovala, že až se dostane z uprchlického tábora, peníze příteli z Moravy vrátí. Muž dostal elektronickou poštou snímek dívky.

Fotografie ale podle policie vypadá, jakoby byla stažena z internetu. Je tedy pravděpodobné, že podvodník, který peníze získal, si vše vymyslel. Policie odesilatele dopisů zatím neodhalila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám