Hlavní obsah

Spěchající vozy policistů a hasičů se srazily na křižovatce, dva zranění

Právo, Novinky, Petr Nový, Jaroslav Švehla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa
Aktualizováno

Policejní automobil se v úterý ráno srazil s hasičským vozem v centru České Lípy. Podle informací policie byli dva policisté zraněni. Oba vozy spěchaly k ohlášenému úniku dusíku v bývalé mlékárně. Zranění policistů by neměla být vážná, přesto byli převezeni do nemocnice.

Článek

Nehoda se stala kolem deváté hodiny ráno na křižovatce ulic Mimoňská a Svárovská. Při nehodě vznikla přibližně miliónová škoda. "Policejní i hasičský vůz měly zapnutou světelnou i zvukovou výstražnou signalizaci. Hasiči jeli po vedlejší ulici a policisté po hlavní ulici," uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Hasičský automobil Iveco najel do přední části policejního vozidla. Hasiči po nehodě vyprostili z policejní Škody Fabia řidiče i jeho spolujezdce. "Vyšetřování toho, kdo havárii zavinil, není ještě ukončeno," konstatovala Baláková.

V areálu unikala kyselina

Hasiči vyjížděli k úniku kyseliny dusičné ze zásobníku v areálu bývalé mlékárny. Operační důstojník na místo vyslal profesionální jednotku hasičů z České Lípy spolu s dobrovolnými kolegy z České Lípy, Nového Boru a Kamenického Šenova.

„Hasiči nalezli ve čtvrt na deset v areálu bývalé mlékárny prasklý ventil zásobníku kyseliny dusičné, která vytékala do místní kanalizace. Protože nebylo možné zásobník uzavřít, vyteklo téměř 900 litrů kyseliny,“ informovala mluvčí Hasičského záchranného sboru Iva Michalíčková.

K rozšíření kyseliny do dalších částí kanalizace podle zatím dostupných informací nedošlo a nikdo nebyl zraněn.

Reklama

Výběr článků

Načítám