Hlavní obsah

Muž, obviněný ze znásilnění tří dětí, byl zproštěn obžaloby

– Praha
Novinky, ČTK, Petr Nový

Pavel Troch, obžalovaný ze znásilnění tří dětí, byl pravomocně zproštěn obvinění. Státní zástupce stáhl odvolání, a tudíž platí rozsudek prvoinstančního soudu. Informaci v úterý potvrdil mluvčí Vrchního soudu v Praze Jan Fořt.

Foto: Svatav Hernandezová, Právo

Pavel Troch (vpravo ) se svým obhájcem v soudní síni.

Článek

Vrchní soud měl v úterý projednat odvolání, které podal státní zástupce. Ten ale své odvolání stáhl, a tak platí lednový rozsudek Krajského soudu v Plzni, který Trocha obvinění zprostil.

Troch u prvoinstančního soudu od začátku tvrdil, že se mu obviněním chtěla pomstít bývalá družka. Obžaloba muže vinila z toho, že před třemi lety znásilnil tehdy sedmiletou dívku.

O půl roku později se údajně podobného jednání dopustil i na dalších dvou dětech narozených v letech 2002 a 2004. Děti prý osahával a strkal jim prsty do konečníku.

Dle prvoinstančního soudu ani znalci nedokázali na 100 procent říci, zda se skutky skutečně staly. Podle psychologů však nemají děti tendence k fabulacím, jejich fantazie je na nízké úrovni a líčily detaily, které nemohly dříve znát. U obžalovaného nezjistili žádnou duševní poruchu ani sexuální úchylku.

Reklama

Související články

Otec své tři děti neznásilnil, řekl soud

Pětatřicetiletého Pavla Trocha zprostil v pondělí plzeňský krajský soud obžaloby. Byl podezřelý ze znásilnění svých tří malých dětí, za což mu hrozilo...

Výběr článků

Načítám