Hlavní obsah

Strážník z Uničova prodával pervitin, sám jej užíval i ve službě

– Olomouc
Právo, Miloslav Hradil

Olomoučtí kriminalisté zadrželi 27letého strážníka Městské policie v Uničově na Olomoucku, který byl distributorem pervitinu. Drogu sám užíval i ve službě, a to hned třikrát denně. Pervitin prodával i na služebně, kromě něj byly zadrženy ještě tři další osoby. Právu to v úterý řekla olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Článek

„Kriminalisté z týmu TOXI tím završili několik měsíců rozpracovanou akci s krycím názvem Měšťák,“ uvedla mluvčí. Strážník byl podle ní zadržen minulý pátek v podvečer u svého osobního vozidla na náměstí v Litovli.

„Bylo to bezprostředně poté, co si převzal na zakázku vyrobený pervitin. Celkem byly zadrženy čtyři osoby. Jednou z osob byl i výrobce pervitinu, který měl pronajatý byt v centru Litovle. V bytě 31letého výrobce byla zajištěna kompletní drogová varna a další vyrobený pervitin,“ konstatovala Dolejšová.

Distribuce přímo na služebně strážníků

Strážník prodával drogu v Uničově a jeho okolí. Šlo o významného dealera na Uničovsku. Kriminalisté zjistili, že pervitin prodával i během své služby, kdy jej odběratelé navštěvovali přímo na služebně uničovské městské policie.

„Strážník výrobci pervitinu dodával léky s obsahem pseudoefedrinu a další chemikálie. Výrobce následně pervitin vyrobil a část si ponechal jako odměnu za „práci“. Samotný výrobce není kriminalistům neznámý a jde o již dvakrát stíhaného výrobce omamných a psychotropních látek,“ poznamenala Dolejšová.

„Při zadržení a následných domovních prohlídkách s kriminalisty spolupracovali příslušníci olomoucké policejní zásahové jednotky. Nasazen byl i policejní psovod se speciálně vycvičeným psem Aronem na vyhledávání drog,“ uvedla policejní mluvčí.

Další dvě osoby - muž a žena, byly podle mluvčí následně propuštěny. „Výrobce i distributora - strážníka - policejní komisař obvinil z trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Hrozí jim až pět let vězení,“ dodala Dolejšová.

Na oba obviněné byla podle ní Okresním soudem v Olomouci uvalena vazba. Na případu i nadále policisté pracují a nevylučují možnost obvinění dalších osob.

Reklama

Výběr článků

Načítám