Hlavní obsah

Rekordně černý víkend na silnicích. Zemřelo 16 lidí

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Během uplynulé soboty a neděle zemřelo na českých silnicích 16 lidí. Podle policejních statistik se tak jedná o nejhorší letošní víkend a jeden z nejčernějších víkendů od zavedení bodového systému v červenci roku 2006. Vůbec nejhůře dopadl Ústecký kraj, kde za dva dny zemřelo při nehodách celkem pět lidí.

Článek

Mezi kraje s vysokou nehodovostí co do počtu úmrtí patřil také Středočeský kraj, kde zemřeli čtyři lidé, či Plzeňský kraj se dvěma mrtvými.

Podle statistik došlo během víkendu celkem ke 408 nehodám. Kromě 16 mrtvých si vyžádaly 39 těžce zraněných a 124 lehce zraněných. Celkové škody byly vyčísleny zhruba na 25 miliónů korun.

Rychlost, nepozornost, alkohol i jízda bez přilby

Policie také upozornila, že za volantem často seděli řidiči, kteří před jízdou požili alkohol. Pod jeho vlivem bouralo 62 lidí. Téměř stovka řidičů pak jela nepřiměřenou rychlostí. Vloni zemřelo při nejtragičtějším víkendu 11 osob.

Mezi nejtragičtější víkendové nehody se zařadila srážka dvou aut v Hradešicích na Klatovsku. Nehoda se stala po deváté hodině ráno a vyžádala si dva mrtvé a tři zraněné. Na místě zasahovalo několik sanitních vozů a vrtulník. [celá zpráva]

Dva lidské životy si vyžádal i střet osobního vozu s rychlíkem na nechráněném železničním přejezdu mezi Jirkovem a Chomutovem. [celá zpráva]

Smrtí osmasedmdesátileté spolujezdkyně skončila v sobotu odpoledne nehoda v obci Křovice na okraji Dobrušky. Osobní vůz vyjel z dosud neznámých příčin ze silnice a havaroval. Další tři lidé byli při nehodě zraněni. [celá zpráva]

U Slunečné na Českokrumlovsku přišel v neděli při srážce auta a motorky o život motocyklista. Čtyřiačtyřicetiletý motorkář zemřel také po nehodě v Albrechtičkách na Novojičínsku. Muž doplatil na svou nezodpovědnost, řídil totiž motorku bez helmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám