Hlavní obsah

Ostravští policisté chytili lupiče, který zbil a okradl servírku

Právo, Pavel Karban
Ostrava

Ani ne dva dny trvalo ostravským kriminalistům, než zjistili, kdo v pátek večer oloupil třiačtyřicetiletou servírku z restaurace Zuzana na Heyrovského ulici v Ostravě-Porubě. Lupičem, který ženu udeřil do hlavy zřejmě popelníkem, má být šestadvacetiletý muž z Ostravska.

Článek

Mladíka zadrželi policisté v neděli odpoledne, je podezřelý z loupeže. Té se měl dopustit v pátek okolo 20. hodiny. Muž při ní nejen servírku zbil, ale ukradl jí i 30 tisíc korun.

Zakrvácenou, ležící ženu nalezl za barem čtyřiačtyřicetiletý muž, který si chtěl koupit cigarety. Okamžitě přivolal pomoc. "Pachatel ženu opakovaně udeřil dosud neznámým předmětem do hlavy. Následkem bylo těžké zranění ženy, fraktury lebky, tržné rány a další. Poškozená byla hospitalizována v nemocnici, doba léčení pravděpodobně přesáhne 42 dnů,“ informovala druhý den po činu ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Při příjezdu záchranářů byla žena v bezvědomí, špatně dýchala a byla v přímém ohrožení života. Měla vícečetná poranění hlavy a obličeje, jevila také známky poranění mozku. V současné době je stále v bezvědomí.

"Od pátku kriminalisté intenzivně pracovali na vyřešení případu,“ doplnila Holčáková. V neděli po poledni začal mladík, na jehož adresu přivedlo policisty několik stop, vypovídat. "Servírku měl podle svých slov udeřit popelníkem, motivem činu byly peníze,“ poukázala policejní mluvčí.

Záchranáři byli v pátek večer voláni ke zraněné ženě do restauračního zařízení Zuzana na ulici Heyrovského v Porubě. Na místě po dvacáté hodině zasahovaly dvě posádky záchranné služby. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám