Hlavní obsah

Mladí závodníci přerazili strom, přežili se štěstím

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podivín

Vzrostlý strom přerazila v sobotu vpodvečer osobní Honda Civic na silnici z Lednice do Podivína na Břeclavsku. Tři mladíci v autě měli velké štěstí, že strom nebyl v dobrém stavu. Kdyby byl zdravý, neskácel by se na zem a cestující by jistě nepřežili.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Zcela zdemolovaná honda skončila kus za stromem, který pokácela.

Článek

Nehoda se stala před osmnáctou hodinou. Řidič projel pravotočivou zatáčku vysokou rychlostí, dostal smyk a jeho vůz doslova vyletěl vpravo mimo silnici. Přerazil kmen stromu s průměrem kolem třiceti centimetrů a zastavil se zhruba o osm metrů dál. Jeden z mladíků cestujících v Hondě z rotujícího vraku vyletěl.

Žena, která celou událost viděla, zavolala okamžitě pomoc a lhostejný nezůstal ani řidič, který po chvíli místem nehody projížděl. „V první chvíli jsem měl strach k tomu jít, nevěřil jsem, že by tam mohl být někdo živý. Pak se ale ozval nářek, tak jsem poznal, že jsou ještě živí a pustil jsem se do vyprošťování,“ řekl motorista.

V tom mu po chvíli pomohli hasiči, kteří se zdravotníky přijeli na místo nehody. Ve voze cestovali tři mladí lidé, stav dvou z nich si vyžádal transport přivolaným vrtulníkem na traumacentrum brněnské nemocnice. Do nemocnice putoval i poslední z mladíků. „Mají kliku, že ten strom byl napůl ztrouchnivělý. Být to zdravé dřevo, zabili by se při nárazu,“ shodli se hasiči i policisté.

Podle stop se dalo usuzovat, že rychlost auta byla podstatně vyšší než bylo optimální tempo pro průjezd nepříjemnou zatáčkou. Co je ale hlavní příčinou nehody, která na několik hodin zablokovala provoz, ukáže až další vyšetřování.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám