Hlavní obsah

Servírka brutální útok odnesla frakturou lebky

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

O život bojovala v pátek večer třiačtyřicetiletá servírka z restaurace Zuzana na Heyrovského ulici v Ostravě-Porubě. Ženu přepadl někdy okolo 20. hodiny neznámý pachatel a kromě toho, že jí způsobil těžká zranění hlavy, jí ukradl i tržbu ve výši zhruba 30 tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Zakrvácenou ženu nalezl na zemi za barem čtyřiačtyřicetiletý muž, který si chtěl koupit cigarety. Okamžitě přivolal pomoc. „Pachatel ženu opakovaně udeřil dosud neznámým předmětem do hlavy. Následkem bylo těžké zranění ženy, fraktury lebky, tržné rány a další. Poškozená byla hospitalizována v nemocnici, doba léčení pravděpodobně přesáhne 42 dnů,“ informovala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Při příjezdu záchranářů byla žena v bezvědomí a nedostatečně dýchala, nalézala se v přímém ohrožení života. „Lékař zjistil vícečetná poranění hlavy a obličeje, pacientka jevila známky poranění mozku. Bylo nutno zajistit její dýchací cesty a připojit zraněnou k umělé plicní ventilaci,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že po poskytnutí přednemocniční lékařské péče byla žena transportována na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Policisté již zahájili úkony trestního řízení pro trestné činy ublížení na zdraví a krádež. „Při prověřování policisté zjistili, že došlo ke krádeži finanční částky,“ dodala Holčáková s tím, že se jednalo o částku ve výši okolo 30 tisíc korun. „Vzhledem k brutalitě útoku i vážnému následku na zdraví v prověřování neustále intenzivně pokračují kriminalisté. Viník tohoto útoku může být potrestán trestem odnětí svobody až na osm let,“ poukázala policejní mluvčí. Upozornila na fakt, že pokud by vyšetřovatel později skutek překvalifikoval na loupež, mohl by viník strávit za mřížemi až 10 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám