Hlavní obsah

Rychlík u Chomutova převálcoval auto, dva lidé jsou mrtví

Novinky, Vladimir Michna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chomutov
Aktualizováno

Na nechráněném přejezdu mezi Jirkovema a Chomutovem srazil rychlík osobní automobil. Dva lidé ve voze zahynuli. Informoval o tom mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar.

Článek

K tragédii došlo v sobotu v 9:20 ráno. Příčiny nehody vyšetřuje drážní inspekce i policie. Zemřeli muž a žena, kteří cestovali autem. Nikdo jiný zraněn nebyl, řekla ČTK mluvčí severočeské policie Šárka Poláčková.

Dráhy v místě neštěstí obnovily asi v 10:30 provoz po jedné koleji, řekl mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar.

"K nehodě došlo v prostoru lesoparku, kde je nechráněný železniční přejezd, kam je autům vjezd zakázán, je tam cyklostezka. Po výslechu strojvedoucího jsme zjistili, že auto vyjíždělo z prostoru lesoparku, kde nemělo co dělat, k jezeru," řekla mluvčí chomutovské policie Marie Pivková.

Auto nezastavilo, říká strojvedoucí

Podle ní je na místě nepřehledný terén. "Strojvedoucí uvedl, že auto ani nezastavilo, uviděl je na poslední chvíli a zastavit se mu podařilo až téměř u hlavní brány do lesoparku. Urazili značnou část, než vlak zastavil," dodala Pivková. Nehodu policie dále vyšetřuje. Totožnost ženy podle ní ještě není zcela jistá, zdržovala se v Chomutově, ale z města nebyla.

"Signalizace byla v činnosti, nehoda se stala zřejmě bez viny železnice. Na vlaku je škoda 30 000 korun, na autě 50 000 korun," sdělil Neusar. Nehodu vyšetřuje policie.

U Pardubic smeten chodec

Po poledni se stal druhý smrtelný střet s vlakem u Pardubic. Na okraji města srazil rychlík z Olomouce 57letého muže z Holicka.  "Strojvedoucí jej viděl, jak přechází přes koleje, ale srážce už nemohl zabránit," uvedla mluvčí pardubické policie Markéta Janovská. Doprava byla v obou směrech zhruba na hodinu přerušena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám