Hlavní obsah

Odpojený návěs ničil auta v protisměru

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Kuriózní, ale vážná dopravní nehoda zastavila v pátek odpoledne provoz na frekventované silnici první třídy u Lužic na Hodonínsku. Kamiónu směřujícímu od Břeclavi do Hodonína se za jízdy uvolnil návěs.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Neovladatelný návěs terénní auto zcela rozpáral.

Článek

Neovladatelně pak dopadl na pomocné nohy a řítil se do protisměru. Tam ve stejný okamžik přijíždělo další nákladní auto, jehož řidič v pudu sebezáchovy zvolil úhybný manévr mimo silnici až do protisvahu.

Dokázal se tak vyhnout čelnímu nárazu, prázdný návěs ale zasáhl bok nákladního auta a zničil mu pneumatiky. Řidič ale i tuto situaci zvládl a zůstal stát v příkopu za místem střetu.

Srážka s nákladním autem ale byla jen předehrou k dalším událostem. Za nákladním autem totiž jelo osobní auto Kia s přívěsným vozíkem a jeho řidič už střetu s plošinou utrženého návěsu nedokázal zabránit. Konstrukce rozpárala bok terénního vozu na straně řidiče a zastavila se napříč silnicí.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Policista při vyšetřování nehody.

Bilancí nehody je velmi těžké zranění řidiče terénního vozu, který musel být letecky převezen do Brna. Zraněného spolujezdce převezla sanitka do hodonínské nemocnice.

Provoz na frekventované silnici byl na několik hodin zastaven. Podle policie bude případ zřejmě řešen jako trestný čin ublížení na zdraví, na přesnou kvalifikaci je ale ještě příliš brzy. Experti musí prohlédnout především tahač a návěs, aby zjistili, zda rozpojení za jízdy zavinila technická závada nebo selhání lidského činitele.

Reklama

Výběr článků

Načítám