Hlavní obsah

Policie stále mlčí k případu zavražděných dětí

– Hodonín
Právo, mh

Ani tři dny po tragédii se policie nechce vyjadřovat k okolnostem či podrobnostem v případu vraždy dvou dětí v Blatnici na Hodonínsku. Mluvčí policie v pátek uvedl, že nemůže zveřejnit žádné nové podrobnosti.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Kriminalisté monitorují místo vraždy.

Článek

„Na případu neustále pracuje vyšetřovací tým a ten prošetřuje několik možných verzí. Více snad až v pondělí,“ řekl Novinkám mluvčí policie Pavel Šváb. Podobně mluvil už ve čtvrtek, kdy sliboval uvolnění informací na pátek.

Dokonce se nechtěl vyjadřovat ani k otázce, zda již byla vyslechnuta matka zavražděných dětí, dvouleté holčičky a sedmiletého chlapce. Přitom už ve čtvrtek byla podle ošetřujícího lékaře žena hospitalizovaná v kyjovské nemocnici mimo ohrožení života.

Matku obětí, která je obecně považována za nejvíce podezřelou, na ARO odvezla záchranka ve středu po čtvrté odpoledne krátce poté, co záchranáře zřejmě sama matka zavolala. Byla údajně pobodaná či pořezaná v oblasti břicha.

Otec dětí zůstává doma, s okolím nekomunikuje. Na radnici vyvěsili na znamení smutku černou vlajku. Rodina a zvláště pak matka sourozenců byla ve vsi velmi oblíbená. Teprve až po vraždě se objevily pochybnosti o zdánlivě ideálním soužití rodiny.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám