Hlavní obsah

Nikdo nechápe, proč musely děti v Blatnici zemřít

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín
Aktualizováno

Stále nejasné jsou motivy středeční hrůzné vraždy dvou sourozenců - sedmiletého chlapce a jeho dvouleté sestřičky v Blatnici, téměř dvoutisícové obci na Hodonínsku. Podle některých verzí děti ubodala vlastní devětadvacetiletá matka, která se pak sama pokusila o sebevraždu.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Kriminalisté monitorují místo vraždy.

Článek

„Byla to taková pohodová, klidná, nenápadná rodina. Ještě pár desítek minut před tragedií, ve středu odpoledne, byly děti na návštěvě prarodičů ve zdejším domě s pečovatelskou službou,“ uvedl jeden ze sousedů.

Otec dětí v době tragédie podle dostupných informací doma nebyl. Matku odvezli záchranáři do kyjovské nemocnice z domu, kde se našly i její mrtvé děti. Podle svědků má bodná či bodně řezná zranění v oblasti břicha.

„Pacientka není v ohrožení života,“ uvedl primář ARO Luděk Šimeček. Zraněnou hlídala na nemocničním pokoji policie a spekuluje se i o tom, že žena může být převezena do nemocnice ve vazební věznici v Brně.

„Jestli to opravdu udělala ona, tak to muselo být něco hodně silného, co ji tomu vyprovokovalo,“ míní sousedé na adresu oblíbené ženy.  Ta byla na mateřské a přivydělávala si roznášením letáků.

„Zatím nebudeme nic bližšího k případu zveřejňovat. Snad až během pátku,“ uvedl mluvčí Pavel Šváb. Vzhledem k tomu, že se na místě našel ubodaný i oblíbený pes dětí, je jednou z možných příčin i duševní zkrat vraha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám