Hlavní obsah

Pracovníci pošty vybírali peníze ze zásilek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Tři zaměstnanci pošty v Břeclavi několik posledních let vybírali peníze z doporučených poštovních zásilek. V letech 2007 a 2008 si tak trojice přišla na 370 000 korun. Vykradla zhruba 40 000 dopisů.

Foto: ČTK

Poštovní zásilky obsahovaly velké mmožství dopisů.

Článek

"Při objasňování byly nařízeny kontroly evidence zásilek, které odhalily zásadní nesrovnalosti," řekl  břeclavský kriminalista Jaroslav Míček.

Policisty na případ trojice přivedlo vyšetřování jiné, známější kauzy, v níž jeden zaměstnanec pošty vykrádal dopisy a pytle poté odhazoval do výtahové šachty tunelu. Tam byly objeveny, zaměstnanec dostal podmínku a musel zaplatit 50 000 korun. V dopisech si přišel celkem na 11 000 korun. [celá zpráva]

Kauza přivedla kriminalisty na stopu dalších tří pracovníků pošty, kteří způsobili škodu mnohem vyšší. Jeden z nich, sedmadvacetiletý muž, si vykrádáním zásilek od listopadu 2007 do září 2008 vydělal 230 000 korun. Sedmadvacetiletému muži hrozí až tři roky vězení. Dalším dva jeho kolegové ve věku 24 a 33 může poslat soud až na šest měsíců za mříže.

"Je dobře, že se nepodcenila důkladná kontrola evidence. Takové výsledky ovšem nikdo nečekal. S odhalením pachatelů nám výrazně pomohl odbor kontroly České pošty," uvedl Míček.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám