Hlavní obsah

Paraglidista přistál v drátech vysokého napětí

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov

Velké štěstí v neštěstí měl v úterý paraglidista, který se při přistání dostal padákem do drátů vysokého napětí v Horních Albeřicích u Horního Maršova na Trutnovsku. Muže popálil elektrický výboj, zůstal ale při vědomí. Do nemocnice ho transportoval vrtulník záchranářů.

Článek

Nehoda se stala v odpoledních hodinách nedaleko hotelu Vápenka. "Muž zůstal viset v postroji na lanech svého padáku ve výšce asi pěti metrů nad zemí. Zraněn byl nejen od výboje, ale také po pádu do postroje,“ řekla mluvčí hasičů Martina Žahourková.

Hasiči požádali energetiky o odpojení napájení elektrického vedení. S paraglidistou mezitím záchranáři a hasiči komunikovali a snažili se ho uklidnit. Hasiči nacouvali s cisternou pod dráty a zraněného snesli na nástavbu, kde byla připravena nosítka.

"V těch byl zraněný spuštěný na zem, kde mu lékař záchranné služby poskytl nezbytnou pomoc. Do nemocnice byl transportován vrtulníkem letecké záchranné služby,“ doplnila Žahourková.

Nehodu vyšetřují policisté a inspekce leteckých nehod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám