Hlavní obsah

Na Hodonínsku našli zavražděné děti. Policie šetří, zda je zabila matka

Právo, Novinky, Luděk Fiala, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blatnice pod Svatým Antonínkem
Aktualizováno

Dvě malé děti ve věku do deseti let byly ve středu zřejmě zavražděny v obci Blatnice pod Svatým Antonínkem na Hodonínsku. Jednou z verzí, kterou policie prošetřuje, je možnost, že je zabila jejich matka, kterou na místě našli záchranáři zraněnou. Podle výpovědi sousedů šlo o dvouletou dívku a šestiletého chlapce, uvedla ČTK.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"Byly nalezeny dvě nezletilé osoby bez známek života, které pravděpodobně zemřely násilnou smrtí," řekl Novinkám jihomoravský policejní mluvčí Pavel Šváb. Upřesnil, že dětem bylo méně než deset let.

"Na místě byla nalezena také zraněná žena, která je nyní v péči lékařů," doplnil mluvčí. Záchranka našla mrtvé děti a jejich zraněnou matku kolem 16. hodiny.

"Že žena děti zavraždila a pak se pokusila sama zabít, je jen jednou z vyšetřovacích verzí. Celé se to totiž zřejmě událo beze svědků,“ dodal Šváb. Policie kromě informace, že děti zemřely násilně, neuvedla bližší podrobnosti jejich smrti. ČTK přinesla informaci, že byly údajně ubodány.

Policisté zatím nechtějí případ blíž komentovat s odkazem na probíhající vyšetřování. Obyvatelé malé vesničky jsou z události šokováni.

"Zpráva o tragickém konci mladých životů na Hodonínsku mne hluboce zasáhla. Těžko nalézám vhodná slova, abych vyjádřil svoje pohnutí a soustrast,“ reagoval na informaci hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek. 

Reklama

Výběr článků

Načítám