Hlavní obsah

Úřednice připravila Uherské Hradiště o milióny při odkupech pozemků

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Tři a půl miliónu korun prohospodařila úřednice Městského úřadu v Uherském Hradišti. Po dobu sedmi let pro město nevýhodně vykupovala pozemky. Jejím případem se v současné době zabývá hradišťská kriminálka.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Ženu policisté obvinili ze spáchání trestných činů zneužívání pravomoci veřejného činitele a porušování povinnosti při správě cizího majetku. V případě prokázání viny úřednici hrozí vězení až na deset let.

"První nevýhodnou smlouvu připravila hned po začátku roku 1999. Sto korun za metr čtvereční, což měla být maximální výše, překročila téměř o polovinu, o čtyřicet osm korun,“ přiblížil mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental. Ve smlouvě podle něj město odkupovalo pozemek sedmi a půl tisíc metrů čtverečních, a tak vznikla škoda přes tři sta padesát tisíc korun.

Poslední problematickou smlouvu žena uzavřela v roce 2006. Do té doby stihla dokončit celkem šestnáct smluv, ve kterých město odkoupilo přes 66 tisíc metrů čtverečních. Za ty původním vlastníkům zaplatilo o 3 584 000 korun navíc.

Reklama

Výběr článků

Načítám