Hlavní obsah

Olejová skvrna ochromila dopravu v Praze

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Stojící, maximálně pomalu popojíždějící kolony, čekaly ve středu ráno na řidiče v Praze. Dopravní kolaps začal před sedmou hodinou poté, co z nákladního automobilu vytekl motorový olej na Jiráskově mostě. Později se přidaly drobné nehody na dalších místech. Kolony se začaly pomalu rozjíždět po deváté hodině.

Foto: Petr Nový, Novinky

Kolona aut na náměstí Míru.

Článek

„U olejové skvrny zasahovali hasiči. Kvůli jejich zásahu zůstal průjezdný jen jeden jízdní pruh a ihned se vytvořily dlouhé kolony v okolí,“ popsala vznik problémů mluvčí pražské policie Iva Knolová. Místo je již zasypáno a doprava je obnovena.

Doplnila, že olej vytekl z vozu před sedmou hodinou ráno. „Olej se vylil v délce asi 200 metrů,“ uvedla Knolová. Kolony se rychle vytvořily v širším okolí a nervózní řidiči začali bourat na různých místech.

Foto: Petr Nový, Novinky

Jedna z řady nehod se stala v pomalu popojíždějící koloně na Náměstí Míru nedaleko Vinohradského divadla. Řidič osobního vozu BMW se střetl s nákladním míchačem. Průjezdný zůstal jen pravý jízdní pruh, kolona stála na celém náměstí Míru, ve Francouzské, Žitné, ale také na příjezdu od Slezské ulice.

Foto: Petr Nový, Novinky

Zablokované centrum Prahy.

Všeobecně Praha zažila další extrémně přetížené dopravní ráno. S kolonami museli řidiči počítat například také na Evropské třídě. Nehoda čtyř osobních aut komplikovala průjezd Pražským okruhem u sjezdu na Ořech, kolona stála také na začátku dálnice D1 směrem na Prahu.

Reklama

Výběr článků

Načítám