Hlavní obsah

Žena z Těšínska přežila zásah bleskem

– Třinec
Novinky, Petr Nový

Jedenáctý květen letošního roku může jako datum druhého narození slavit 43letá žena, kterou v pondělí večer zasáhl při bouřce blesk v Horních Tošanovicích na Těšínsku. Přestože upadla po zásahu do bezvědomí, následně se probrala a se záchranáři komunikovala. Přesto byla ve vážném stavu.

Článek

Podle záchranářů šla žena při bouřce zkontrolovat, zda má zavřená okna. V tu chvíli však do domu udeřil blesk, zřejmě do antény, a zasáhl i ženu stojící u okna.

"Podle svědků byla pacientka krátce v bezvědomí, se záchranáři však již později komunikovala. Posádka zjistila přítomnost srdečních arytmií, žena měla také dechové obtíže,“ řekl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Záchranáři pak ženu převezli na interní ambulanci nemocnice v Třinci.

Úraz bleskem či elektrickým proudem
Úraz elektrickým proudem či bleskem způsobí v organismu řadu změn, které se nemusí projevit při prvním kontaktu s postiženým. I když je pacient při vědomí a na první pohled v pořádku, může být nadále ohrožen selháním základních životních funkcí, a to i v delším časovém odstupu. Z tohoto důvodu je nutno postiženého sledovat a dopravit jej vždy neprodleně k odbornému vyšetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám