Hlavní obsah

Opilý lékař, který o víkendu ordinoval v Počátkách, dostal vyhazov

Jihlava

Lékař, který v sobotu ordinoval v léčebně dlouhodobě nemocných v Počátkách na Pelhřimovsku opilý, byl pro hrubé porušení pracovní kázně propuštěn. Oznámil to jednatel společnosti Nemocnice Počátky Jiří Rosenberg.

Článek

Podle Rosenberga má lékař po vystřízlivění a mediálním tlaku deprese, bylo proto obtížné s ním komunikovat. Byl proto vyslán na odborné vyšetření. Výpověď jednoznačně platí, bude mu předána po poradě s právníky, řekl v pondělí Rosenberg.

Aby se zabránilo opakování podobného případu, budou oddělení vybavena detekčními trubičkami na alkohol. "Kontrole, již budou oprávněni provádět nadřízení pracovníci, bude podroben každý, kdo bude jevit známky požití alkoholu," dodal Rosenberg.

Na stav čtyřiapadesátiletého lékaře upozornili v sobotu návštěvníci léčebny. Přivolaní policisté ho odvezli do jihlavské protialkoholní záchytné stanice. Tam mu v krvi zjistili 3,15 promile alkoholu. Policisté případ vyšetřují kvůli podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky, řekla mluvčí pelhřimovské policie Hana Kotková. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám