Hlavní obsah

Pacient zranil tři záchranáře

– Říčany
Právo, Radek Plavecký

Tři záchranáře napadl a poranil v noci na pondělí agresivní pacient nedaleko Prahy. Po desáté hodině přivolali lidé sanitku do chatové oblasti ke Kostelci nad Černými lesy. Na linku 155 volal muž, který tvrdil, že se u něj neznámý zraněný muž domáhá zavolání záchranné služby a že zraněný má poraněnou ruku a začíná být agresivní.

Článek

Zdravotníci proto požádali o asistenci policii, která ale v tu chvíli vyjížděla k jinému případu. Proto vyrazili lékaři sami, ale 31letý muž na místě nebyl a museli ho hledat.

„Za chvíli jej nalezli ležícího v příkopu u cesty, byl zřejmě velmi opilý. Lékař zjistil, že má drobnou tržnou ránu na ruce a pohmožděný hrudník. Po celou dobu ošetřování byl muž na záchranáře hrubý, slovně je napadal a byl agresivní,“ popisovala případ mluvčí záchranářů Tereza Janečková. Po ošetření se záchranáři rozhodli, že muže transportují na chirurgickou ambulanci do Říčan.

Odpoutal se z lehátka a zaútočil na sestru

„Během cesty do nemocnice se pacient odpoutal z lehátka a napadl zdravotní sestru, která u něho seděla. Řidička zastavila a s lékařem šli kolegyni pomoci a zavolali policii. Pacient všechny tři členy posádky napadal a hrozilo, že zničí zařízení sanitky,“ dodala mluvčí záchranky.

Do příjezdu policie se záchranářům muže podařilo udržet a zklidnit a za asistence policistů ho transportovali do říčanské nemocnice. Všichni tři členové posádky, lékař, sestra i řidička mají po napadení četné pohmožděniny a hematomy a museli být rovněž v nemocnici vyšetřeni a ošetřeni.

Pak ještě všichni dosloužili zbytek směny. Policie podle mluvčí oddělení pro Prahu - venkov Štěpánky Zatloukalové případ prošetřuje jako přestupek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám