Hlavní obsah

Hokejista Lubina dostal za smrtelnou nehodu podmínku

Právo, Novinky, Jiří Bednář, Petr Nový
Hradec Králové
Aktualizováno

Bývalý hokejový reprezentant Ladislav Lubina byl v pondělí potrestán za zavinění smrtelné dopravní nehody v loňském roce. Okresní soud v Hradci Králové ho odsoudil na dva roky podmíněně. Informovala o tom Česká televize. Při nehodě zemřel jeden člověk.

Článek

Lubina u soudu vypověděl, že osudný den ráno jel ze Dvora Králové do Pardubic.

"Před srážkou jsem uslyšel nějakou ránu a podíval se do zpětných zrcátek, kde jsem zahlédl nějaký předmět. Jakmile jsem se podíval dopředu, najednou vidím, že jsem mimo svůj jízdní pruh a kamión byl přede mnou. Už jsem nárazu nemohl zabránit. Když jsem viděl, co se stalo, chtěl jsem skončit se životem, bylo to šílené. Pak jsem navštěvoval psychologa, který se mi snažil pomoci," řekl. Podle svých slov byl před jízdou odpočatý a večer před tím vypil jen dvě desetistupňová piva.

Vypovídala i svědkyně Libuše Romančíková, pasažérka jednoho z aut, které bylo rovněž při nehodě poškozeno. Lubina jí krátce po události řekl, že asi zaspal a stejné svědectví podal i Aleš Burda, řidič kamiónu, do něhož Lubina narazil.

Chtěl jsem skončit se životem, bylo to šílené
Ladislav Lubina

Nehoda se stala u obce Trotiny na hlavní silnici mezi Hradcem Králové a Jaroměří. Lubina se se svým volvem téměř čelně srazil s kamiónem, který se stal neřiditelný a narazil v protisměru do dodávky, jejíž řidič na místě zemřel.

Lubina tehdy pracoval jako asistent trenéra extraligového HC Moeller Pardubice. Po nehodě z místa zmizel a odpoledne se přihlásil na policii ve Dvoře Králové nad Labem, kde se podrobil dechové zkoušce na alkohol. Ta dopadla negativně.

Zemřelý muž byl majitelem náchodské firmy, provádějící revize hasicí techniky, a také otec známého fotbalisty. Při havárii vznikla škoda přibližně za 900 tisíc korun. Lubina už v roce 2005 havaroval u Chrudimi a zničil své auto. V roce 2000 v Pardubicích narazil autem do semaforu a v krvi mu lékaři zjistili přes dvě promile alkoholu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám