Hlavní obsah

Praha zažila dopravní kolaps

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Hlavní město a jeho okolí v pondělí dopoledne opět zasáhl dopravní kolaps. Hustý provoz kolem stupně čtyři museli motoristé očekávat na všech hlavních silnicích v metropoli, čas na oddych se jim v kolonách dostal i na dálnicích cestou do města. Po desáté hodině se situace na některých místech začala pomalu zlepšovat.

Foto: Petr Horník, Právo

Článek

Kolem Prahy byly ráno velké problémy na dálnici D11, kde řidiče čekala směrem do města kolona dlouhá kolem čtyř kilometrů. S problémy se motoristé potýkají také na příjezdu po Strakonické, v parkoviště se pak proměnila dálnice D1 směrem do centra města.

Tam stačila ráno jedna nehoda před sjezdem na Jižní spojku. V ranním hustém provozu se rychle začala tvořit kolona, která dosáhla až šesti kilometrů a komplikace přichází již v okolí Průhonic. Řada řidičů sjela z dálnice, proto se rychle ucpaly také objízdné trasy v okolí.

Samotná Praha zažívá pohledem pražských dopravních policistů „standardní“ ráno, které tentokrát zalil i hustý déšť. Na kluzkých silnicích se stala řada drobných nehod, jež výrazně komplikují dopravu ve špičce.

Všechna tradičně exponovaná místa pražské dopravy se od rána pohybují na stupni čtyři. Kolony jsou na Nuselském i Barrandovském mostě, podobně je na tom příjezd do města po mostě Barikádníků. Pomalu se posouvající kolony čekají také v Legerově ulici, na nábřeží a řadě dalších míst.

Reklama

Výběr článků

Načítám