Hlavní obsah

Opilý řidič zabil u Přerova jednoho z pěti spolujezdců

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerova

Opilý dvaadvacetiletý řidič osobního vozidla Škoda Favorit havaroval v sobotu v podvečer u Boňkova na Přerovsku. Vezl pět spolujezdců. Jeden z nich na místě zemřel, ostatní, včetně řidiče utrpěli různá zranění.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„K nehodě došlo okolo 17.45 hodin. Řidič jel od Olšovce na Potštát a pravděpodobně se pod vlivem alkoholu dostatečně nevěnoval řízení. Přejel do protisměru a aby zabránil střetu s protijedoucím vozidlem VW Pasat, strhl řízení vpravo. Najel přitom na krajnici, dostal smyk a narazil do boku Pasatu. Od něj se favorit odrazil a sjel do příkopu, kde narazil do stromu,“ popsala Právu nehodu v neděli přerovská policejní mluvčí Michaela Sedláčková.

Při havárii na místě zahynul ve favoritu 46letý spolujezdec, který seděl na předním sedadle, osmnáctiletá dívka, která mu seděla na klíně, je těžce zraněna. „Byla převezena do nemocnice v Hranicích,“ sdělil Právu náměstek ředitele krajské záchranky Jan Weinberg.

Řidič i ostatní tři spolucestující utrpěli lehká zranění. V Pasatu nebyl nikdo zraněn. Škoda na vozidlech byla vyčíslena na 40 tisíc korun.

„Řidiči favoritu bylo naměřeno 1,08 promile alkoholu. Policisté jej zadrželi a umístili v policejní cele. V neděli dopoledne byl obviněn z trestného činu ublížení na zdraví,“ uvedla policejní mluvčí. Mladíkovi nyní hrozí až pět let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám