Hlavní obsah

Žena z Ostravy prodávala heroin z okna jako nanuky a vydělávala statisíce

– Ostrava • Aktualizováno
Novinky, sad

Třiačtyřicetiletá žena podle policie prodávala v Ostravě heroin a vydělávala statisíce měsíčně. Protidrogový tým ji ale začátkem května zadržel a při té příležitosti v jejím autě našel i 202 gramů hnědého prášku. Speciálně vycvičený pes poznal, že se nejedná o hnědý cukr ani jinou pochutinu.

Článek

"Specialisté ostravského „toxi týmu“ několik měsíců intenzivně pracovali na případu distribuce heroinu. Akce nesla krycí název „Hlubina“. Několikaměsíční práce přinesla na počátku května výjimečný „úlovek“, v podobě mimořádného množství zajištěného hnědého prášku," sdělila policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Prodávala heroin z okna jako nanuky

Žena je podezřelá, že už prodala minimálně 230 gramů heroinu dalším osobám. Za toto množství měla podezřelá získat částku minimálně 225 000 korun.

O nepříliš vysokém stupni profesionality zatčené paní svědčí i to, jak "nenápadně" drogy prodávala. "Heroin měla žena prodávat také v místě svého bydliště a to dokonce i z okna," uvedla Holčáková.

Podezřelá žena byla zadržena 2. 5. při speciální akci v Renaultu Megane na Plzeňské ulici (ve směru na Ostravu).

"K prohlídce motorového vozidla byla použita fena Saka, speciálně vycvičená na vyhledávání drog. Při prohlídce vozidla fena opakovaně nacvičeným způsobem označila místo uložení drogy. Pod gumovým koberečkem pak byly nalezeny dva igelitové sáčky s uzávěrem, obsahující prášek hnědé barvy, neznámého původu, o hmotnosti zhruba 202 gramů. Zajištěné sáčky byly opatřeny alobalem. Následně provedená orientační zkouška prokázala přítomnost drogy heroinu v zajištěném hnědém prášku," popsala mluvčí.

Specialisté „toxi týmu“ pokračovali provedením domovní prohlídky, při níž nalezli mikrováhy, mobilní telefony, umělohmotné sáčky s uzávěrem - tzv. dealeráky, i lék Subutex (používá se k ředění drogy). Mezi věcmi, důležitými pro trestní řízení, byly také peníze, které žena policistům vydala. Zajištěné množství hnědého prášku bylo stačilo na měsíc prodeje a žena by vydělala asi 500 000 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám