Hlavní obsah

Doprava v metropoli kolabovala, Pražané vyráželi na venkov

Novinky, ČTK, Petr Nový
Praha
Aktualizováno

Jako přes kopírák vypadala ve čtvrtek odpoledne pražská doprava ve srovnání s tím, v jaké situaci byli motoristé v metropoli před týdnem. Řidiči se v ulicích města utkali s dopravním kolapsem, neboť Pražané houfně vyráželi na tři dny volna z města. Před sedmou hodinou večerní se doprava uklidnila.

Odjíždějící Pražané zablokovali dopravu v metropoliVideo: ČTK

 
Článek

Na stupni číslo čtyři až pět se jezdilo na Nuselském mostě, v Legerově a Resslově ulici. Úplně ucpaná byla i magistrála a Jižní spojka. Informace potvrdila pracovnice pražského dopravního informačního centra. Kolony se začaly tvořit kolem poledne, kvečeru se pak doprava vrátila k normálu.

Po poledni začali Pražané hromadně opouštět metropoli a na hlavních dopravních tepnách se tvořily dlouhé kolony.

Do komplikací se řidiči dostali i na magistrále - jedné z hlavních komunikací, která vede centrem města a navazuje na dálnici D1 na Brno. Kolony se tvořily také u Barrandovského mostu na Jižní spojce, která ústí na plzeňskou dálnici D5. Tradičně byl ucpaný i provoz v Anglické směrem na Karlovo náměstí.

Ke stupni číslo pět se blížila doprava v obou směrech Resslovy ulice, auta stála také na Smetanově nábřeží, v Křižovnické ulici, na Nuselském mostě, Výtoni, Legerově a Wilsonově ulici.

Podobně jako u většiny posledních víkendů byly problémy i na D1 ve směru na Brno na 21. kilometru. Doprava je tu omezená kvůli stavebním pracím a tvořily se dlouhé kolony.

Reklama

Výběr článků

Načítám