Hlavní obsah

Policie odložila případ požáru Průmyslového paláce na Výstavišti

Praha

Policie podle dostupných informací odložila případ požáru, který loni 16. října zničil levé křídlo secesního Průmyslového paláce na pražském Výstavišti. Pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová potvrdila, že vyšetřování požáru skončilo, výsledek ale neuvedla. Již dříve policie dospěla k závěru, že příčinou požáru byl zapnutý elektrický vařič.

Článek

"Vyšetřování bylo ukončeno. Další informace zveřejníme v úterý," uvedla Zoulová. Policie se případem zabývala s podezřením na spáchání trestného činu obecného ohrožení. Dostavba levého křídla památky by měla vyjít na zhruba miliardu korun.

Šlo zřejmě o nejhorší požár v hlavním městě od roku 1974, kdy oheň zachvátil nedaleký Veletržní palác. Podle hasičů se událost řadí k největším požárům v historii České republiky.

Oheň podle expertů kriminalistického ústavu a policie vznikl na vařiči, který byl v kuchyňce výstavního stánku a na kterém vzplály hořlavé předměty. Stánek byl součástí veletrhu zubařské techniky Pragodent. Poté, co požár vznikl, se podle policie rychle rozšířil na další stánky a dřevěnou konstrukci stropu levého křídla paláce. Požár byl provázen i výbuchy tlakových nádobek - sprejů.

Pražská policie v minulosti uvedla, že se oheň rozhořel krátce po odchodu zaměstnanců vystavovatelské firmy. Strop stánku, ve kterém požár vznikl, byl podle dřívějších informací blízko dřevěnému podhledu budovy. Vedle stánku byla navíc prosklená výloha, která po vzniku ohně praskla, a náhlý přívod vzduchu přispěl k intenzitě hoření, uvedla loni policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám