Hlavní obsah

Za vraždu šroubovákem potvrdil soud 12,5 roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Vrchní soud v Olomouci potvrdil ve čtvrtek 22letému Jiřímu Machalovi trest 12,5 roku za vraždu. Podle rozsudku loni v září v ostravské restauraci ubodal šroubovákem třicetiletého muže, který Machalu údajně rozzlobil hádkou s jeho sestrou.

Článek

Podle soudu zabíjel zcela bezdůvodně a zákeřně. Před krajským soudem se mladík k vraždě přiznal. Odvolal se však proti výši trestu, který mu ale senát vrchního soudu nesnížil.

Machala se u krajského soudu, který mu v březnu vyměřil 12,5 roku vězení, hájil tím, že zavražděný muž se doslat do slovního konfliktu s jeho sestrou. To ale vyvrátila servírka restaurace. Podle ní na konci taneční zábavy v podniku zůstali jen tři lidé - obžalovaný, jeho sestra a budoucí oběť. Servírka uvedla, že se hádal Machala se sestrou.

Podle ní je zavražděný krátce před útokem pravděpodobně upozornil na nevhodnost chování. Dál se pak bavil se servírkou. Teprve pak k němu odsouzený, který měl v krvi téměř dvě promile alkoholu, přistoupil a zezadu jej začal bodat šroubovákem do krku.

Hosta opakovaně bodl do krku a hlavy, čímž mu způsobil osm bodných, bodnořezných a řezných poranění. Smrtelná rána byla dlouhá osm centimetrů a zasáhla vnitřní krkavici a hltan.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám