Hlavní obsah

Vlak srazil na Bruntálsku uprchlá telata, hasiči je pak museli odlovit

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město Albrechtice

Netradiční dopravní nehoda se stala v noci na středu ve Městě Albrechtice. Z farmy v Třemešné uteklo sedm statných telat. Po střetu z vlakem byli na místo přivoláni hasiči, kteří museli vyměnit tradiční hasičské dovednosti za lovecký um. Nasazení odnesli dva hasiči zraněním, lidem ve vlaku nic nestalo.

Článek

„Tři telata srazil projíždějící motorový vlak z náspu, čtvrté zůstalo zraněné v kolejišti, další tři utekla. Jedno z nich lovilo celkem 13 hasičů kolem půlnoci na oploceném fotbalovém hřišti přímo ve Městě Albrechtice,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Vlak byl posledním spojem dne z Krnova ve směru na Město Albrechtice. Když hasiči dojeli na místo, v motoráku již nikdo z cestujících nebyl.

Jedno ze zraněných telat leželo v té době zraněné v kolejišti, další tři srazil vlak z náspu. „Dvě telata podle dostupných informací nepřežila, další dva zraněné kusy hasiči svázali lany a předali majiteli farmy. Telata večer urazila z Třemešné minimálně čtyři kilometry.

Další dvě telata zmizela ve tmě, poslední živý kus se vydal směrem k silnici. Hasičům se jej podařilo zahnat do oploceného areálu fotbalového hřiště. Třináct hasičů, většinou místních znalců v oblasti zemědělství, tele během půlhodiny zahnalo do rohu sportovního stánku a chytilo.

„Zatímco cestující ve vlaku zřejmě vyvázli po srážce bez zranění, zranění se nevyhnulo dvěma profesionálním hasičům. Jeden podklouzl při vytahování telete na náspu u kolejiště a narazil si hrudník, druhý dostal od mladého rohatce kopanec pod koleno,“ uzavřel zprávu o akci mluvčí Kůdela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám