Hlavní obsah

Hluchý otec zneužíval osmiletou dceru, půjde na tři roky za mříže

– Brno
Právo, Petr Kozelka

Ve sklepě jednoho z domů na Brněnsku se od roku 2007 odehrávalo pro tehdy osmiletou dívku peklo na zemi. Její vlastní otec ji totiž brával po večerech do sklepa a tam ji sexuálně zneužíval. Okresní soud Brno-venkov dvaačtyřicetiletého otce poslal v úterý za pohlavní zneužívání a ohrožování výchovy mládeže na tři roky do vězení.

Článek

„Osahával dceru na prsou, stehnech a vysvlékal ji do naha. Nejméně v jednom případě před ní masturboval až do vyvrcholení, sperma ji rozetřel do vlasů,“ uvedl při odůvodnění verdiktu soudce. Záběry skryté kamery a výpověď dcery byly hlavními důkazy proti otci, který je sluchově postižený a při soudním jednání proto musela být přítomna tlumočnice do znakové řeči.

„Večer vodil dítě do sklepa a to už něco podezřelého evokuje,“ řekla před soudem jedna ze svědkyň. „Když šli zpátky, tak ta malá brečela,“ dodala další ze sousedek. Při večerních návštěvách sklepa pouštěl muž velmi nahlas hudbu, což žalobce považuje jako maskování pláče zneužívané dcery.

Pachatele usvědčila i skrytá kamera

Skrytou kameru do sklepa nainstalovala policie. Na záběrech je záznam nahého dítěte a polonahého muže. Dítě se brání, když si ho muž posadí na klín. Další záběr pak ukazuje muže kterak si obléká kalhoty. „Jen jsem se převlékal do pracovních kalhot,“ bránil se muž u soudu.

Podle znalců má děvčátko syndrom zneužívaného dítěte a později může mít velké problémy v navazování partnerských vztahů.

„Obžalovaný má poruchu sexuální preference typu pedofilie. Je proto třeba, aby podstoupil léčbu a v krajním případě i terapeutickou kastraci, samozřejmě s jeho souhlasem. Pobyt obžalovaného na svobodě je nebezpečný, pokud se nepodrobí účinné léčbě,“ upozornili znalci.

„Jeho jednání nemá nic společného s otcovskou láskou. Mohu jen spekulovat, že nejužší rodina o jednání věděla a matka dítěte mohla dceru obžalovanému nabídnout jako sexuální objekt, aby měla klid. Že by si totiž ničeho v jednopokojovém bytě nebo sklepě nevšimla, je nepravděpodobné,“ upozornil státní zástupce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám