Hlavní obsah

Lidový léčitel z Ostravy měl znásilnit pacientku při terapii

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Ze znásilnění 22leté pacientky obvinili kriminalisté léčitele z Ostravy. Údajný psychotronik měl podle policie ženu znásilnit v průběhu terapie, za kterou dívka zaplatila mnohem staršímu muži 300 korun. Přímo k souloži ale nedošlo.

Článek

"Ženu měl požádat, aby se svlékla do spodního prádla a v době, kdy měla ležet na lehátku ji měl masírovat a prohmatávat různé části těla. V průběhu masáže měl však léčitel strhnout ženě kalhotky proti její vůli, políbit ji na genitálie, a když se žena snažila zvednout, měl ji muž přilehnout svým tělem,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková. Ženě se nakonec podařilo muži vysmeknout, obléci se a po zaplacení terapie z místnosti utéct.

Žena podle svého tvrzení léčitele vyhledala kvůli bolestem zad. V době činu šlo už o druhou návštěvu. "Obviněný má vykonávat praxi několik let, podle výpovědi jeho klientky se představoval jako psychotronik. Praxi vykonává na základě oprávnění poskytovat masáže i rehabilitace,“ dodala mluvčí s tím, že léčitele si žena vybrala na základě doporučení svých známých.

Obviněný muž při výslechu jakékoliv násilí proti pacientce popřel. "Policejní komisař ale sdělil muži obvinění pro trestný čin znásilnění. Léčitel tak může být odsouzen ke dvěma až osmi letům odnětí svobody. Dosud nebyl pro obdobný čin potrestán,“ dodala mluvčí.

V loňském roce prověřovali ostravští policisté celkem 22 případů znásilnění, pachatel byl zjištěn v 17 případech. V prvním čtvrtletí letošního roku kriminalisté prověřovali zatím pouze jeden případ znásilnění, který i objasnili.

Reklama

Výběr článků

Načítám