Hlavní obsah

Před soudem v Ostravě stanul revizor, který měl zbít černého pasažéra

Právo, Aleš Honus
Ostrava

S obžalobou z trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví stanul ve středu před ostravským okresním soudem revizor Dopravního podniku Ostrava Michal Mayer. Podle státní zástupkyně loni při přepravní kontrole zbil černého pasažéra tak, že po útoku skončil v bezvědomí.

Foto: Aleš Honus, Právo

Revizor Dopravního podniku Ostrava Michal Mayer

Článek

Revizor ale u soudu vše popřel a řekl, že ho muž fyzicky napadl. Na dotaz soudce, jak tedy vysvětlí rozsáhlé pohmožděniny, které pasažér při incidentu utrpěl, revizor řekl, že si je pravděpodobně způsobil sám předtím, než se odebral na lékařské vyšetření.

Incident se odehrál v tramvaji číslo 1 ve směru z centra Ostravy na sídliště Dubina. Několik zastávek před konečnou nastoupili do tramvaje revizoři a žádali muže o předložení jízdenky. Ten ji měl ale propadlou o několik minut, a tak po něm žádali občanský průkaz. Od té chvíle se ale výpovědi obou stran liší.

Cestující se na konečné zastávce pokoušel vystoupit z vozu. Revizoři se podle jeho slov postavili před něj a bránil mu odejít. "Řekli, že mě nepustí. Snažil jsem se je odstrčit. Pak jsem dostal několik ran, nějaké jsem i uštědřil. Byla to prostě mela,“ řekl muž.

Revizor ale tvrdí, že to bylo úplně jinak. „Zničehonic mě napadl. Nevím, proč to udělal, asi si chtěl něco dokázat,“ řekl.

Po incidentu policie obvinila černého pasažéra, nicméně po několika týdnech se ukázalo, že vše je zřejmě úplně jinak a obviněn byl revizor. Dopomohla k tomu i svědectví dalších cestujících.

Rozsudek v pondělí nepadl, soudce případ odročil kvůli nutnosti vypracovat nový znalecký posudek ke zdravotnímu stavu zraněného.

Reklama

Výběr článků

Načítám