Hlavní obsah

Manželé vyhrožovali romským dětem zabitím

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Ve vazbě skončili manželé z Frýdecko-Místecka, kteří vydírali vychovatele dětského domova a uráželi a vyhrožovali jeho romským svěřencům. Policisté je obvinili z vydírání, muže pak navíc ještě z trestného činu hanobení národa, etnické skupiny, rasy a přesvědčení a násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci.

Článek

Dvojice nepřišla do křížku se zákonem poprvé. "V srpnu loňského roku vnikla policejní zásahová jednotka do domku. Manželský pár, který dům obýval, kriminalisté podezírali z výroby drog. Po jejich zadržení a sdělení obvinění rozhodl soud, že o jejich šestiletou dceru se zatím bude starat dětský domov a matka obviněné pětadvacetileté ženy,“ popsal mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec.

Od té doby začalo pro babičku šestileté dívenky doslova peklo na zemi. "Její dcera se svým manželem ji opakovaně navštěvovali, chtěli si vzít dítě zpět, vyhrožovali jí zabitím, uhodili ji dřevěným špalkem. Žena se psychicky zhroutila a vnučku raději vrátila v listopadu loňského roku do dětského domova,“ uvedl mluvčí s tím, že manželé obrátili svůj hněv proti zaměstnancům i klientům domova.

Muž vyhrožoval dětem při obědě

"Zejména sedmatřicetiletý otec dítěte vydíráním požadoval vydání dcery, vyhrožoval vychovatelkám, že si na ně pozve své kamarády, kteří je postřílejí,“ doplnil Žurovec. Situace došla tak daleko, že násilník při jedné z návštěv vtrhl do jídelny, kde v tu dobu obědvalo asi 35 dětí, a začal jim vyhrožovat.

"Po tomto incidentu zásahová jednotka opětovně manželský pár zadržela, když cestoval autem. Okresní soud ve Frýdku-Místku je oba vzal do vazby,“ upřesnil mluvčí policie Žurovec s tím, že ženě hrozí pět let a muži osm let vězení. Ten si však za mřížemi pobude zřejmě déle, neboť byl před třemi lety podmíněně propuštěn z vězení rovněž za trestný čin vydírání.

"V roce 2003 požadoval po jedné významné nadnárodní firmě vydání 10 miliónů korun, jinak otráví její světově proslulé nápoje. Za to dostal od soudu šest let, z nich si odpykal jen polovinu,“ informoval policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám