Hlavní obsah

Dno přehrady na Břeclavsku ukrývalo ukradené trezory

Právo, Milan Vojtek
Břeclav

Policisté na Břeclavsku vylovili z vod nádrže Nové Mlýny u Pasohlávek na Břeclavsku tři vyloupené trezory. Nedávný zásah potápěčů, kteří prohledali dno u výpusti prostřední nádrže, Právu potvrdil kriminalista Josef Michálek.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Utopené trezory našli pod vodou potápěči.

Článek

Vše se stalo již před několika dny, policisté ale nález s ohledem na vyšetřování potvrdili až v úterý. Zásah odstartovala prohlídka ponořené části technologie výpusti přehrady. Na dně nádrže u stavidel potápěč našel vyhozený trezor. Vodohospodáři pak informovali policii.

"My jsme na místo poslali policejního potápěče. U výpusti byly ve vodě dva trezory, kousek dál pak objevil třetí. Z vody jsme je dostali za pomoci techniky hasičů,“ řekl Právu břeclavský kriminalista Josef Michálek.

"Trezory byly otevřeny za použití násilí a až na nějaké drobnosti prázdné. V jednom trezoru jsme ale našli mobilní telefon,“ doplnil policista Jan Cupal. Podle Michálka nyní policisté zjišťují, ke kterým případům krádeže trezorů nalezené pokladny patří.

Pachatelé hodili trezory do přehrady na hrázi mezi horní a prostřední nádrží soustavy tří jezer. Po koruně hráze vede frekventovaná mezinárodní silnice z Brna do Vídně. Navzdory hustému provozu aut se jedná o úsek, kde zejména v noci mohli mít pachatelé dostatečný klid, aby se trezorů zbavili. Přijíždějící auta totiž se značným předstihem prozrazují světla a zloději mohli využít vhodné přestávky.

Reklama

Výběr článků

Načítám