Hlavní obsah

Útočník zmlátil karlovarského úředníka železnou tyčí

– Karlovy Vary

Nespokojený podnikatel napadl v pondělí s kovovou tyčí úředníka karlovarského magistrátu. Napadený musel být převezen do nemocnice a je nyní v pracovní neschopnosti. Podnikatel se pravděpodobně úředníkovi mstil za pokutu, kterou od magistrátu dostal.

Článek

"Pachatel útoku byl zadržen a nyní je dokumentována jeho případná trestní odpovědnost," řekla televizi Prima mluvčí karlovarské policie Zdeňka Papežová.

Muž na úředníka vytáhl kovový obušek. U sebe měl podle dostupných informací ještě dvě pistole a nůž. "Chvilku jsme se honili kolem stolu, pak mě dohonil a srazil k zemi," řekl napadený úředník.

Lékař podle mluvčí nemocnice v Karlových Varech Zdeny Markové zjistil tržné rány, zhmožděniny, odřeniny a další zranění především na rukou, jimiž si chránil hlavu. Motivem útoku byla zřejmě pokuta 86 000 korun, kterou město podnikateli udělilo za nesprávné nakládání s odpady na jím provozované skládce. Karlovarský magistrát chce v souvislosti s útokem posílit bezpečí úředníků přítomností strážníků městské policie.

S útočníkem měli úředníci magistrátu problémy i v minulosti. "Je to osoba, se kterou má magistrát několik správních řízení, a předpokládáme, že jedno z nich bylo i důvodem jeho nespokojenosti," řekl mluvčí karlovarského magistrátu Jan Kopál.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám