Hlavní obsah

Fanoušek Sparty dostal 10 měsíců za hození pisoáru na pořadatele

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Na deset měsíců za mříže poslal v pondělí Okresní soud (OS) v Olomouci fanouška fotbalové pražské Sparty Pavla Hénka (21) za to, že koncem února během zápasu v Olomouci proti zdejší Sigmě mimo jiné hodil pisoárem po pořadatelích. Hének, který byl už loni v prosinci odsouzen k desetiměsíční podmínce za útok na policisty při utkání Sparty se Slavií, se marně hájil, že se ničeho nedopustil.

Foto: Petr Horník, Právo

Fanoušci Sparty patří k nejproblémovějším

Článek

„Na záchodě, kde k údajnému útoku na pořadatele mělo dojít, jsem vůbec nebyl. Zatčen jsem byl, protože jsem přelézal plot do sektoru domácích příznivců. Činil jsem tak v důsledku hrubých urážek, které odtamtud přicházely na naši adresu. Byl jsem opilý a proto jsem si to nechtěl nechat líbit. Bohužel, obětní beránek byl nalezen,“ uvedl Hének.

Soud však jeho argumenty nevyslyšel a uznal ho vinným z výtržnictví. „Důkazy, především výpovědi pořadatelů, obžalovaného jednoznačně usvědčují,“ konstatoval soudce Aleš Vašků s tím, že Hének rozhodně není, jak tvrdí, „obětním beránkem“.

„K Vánocům jste dostal dárek v podobě pouhé podmínky za útok na veřejného činitele a dva měsíce poté se dopustíte dalšího úmyslného trestného činu. To je naprosto neomluvitelné,“ zdůraznil Vašků a poté uvedl, že Hének měl štěstí, když při svém běsnění nikoho nezranil. „V opačném případě bychom tady totiž řešili jiný, mnohem závažnější trestný čin,“ dodal Vašků.

V Olomouci musel rozhodčí zápas Sigmy se Spartou přerušit už ve 14. minutě, když na trávník ze sektoru hostujícího týmu začaly dopadat světlice a dýmovnice. Utkání se sice dohrálo, když k letenským rowdies museli promluvit opory Sparty Blažek a Řepka, ale jejich potyčky s ochrankou ho provázely až do konce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám