Hlavní obsah

V Praze se objevil nebezpečný heroin, zemřelo už pět lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V hlavním městě zemřelo v posledním týdnu pět narkomanů, kteří dlouhodobě užívají heroin. Je možné, že se mezi nimi objevil nebezpečný heroin, kterým se předávkovali.

Článek

Mezi narkomany se zpráva rychle rozšířila. "Člověk nikdy neví, co si píchá, co v tom je. Máme velkej strach," řekla TV Prima Iveta, která je na heroinu závislá 10 let.

Podle odborníka na drogy Ivana Doudy je droga buď extrémně silná - až 90 procentní nebo je v ní přimíchaná nebezpečná látka.

Narkomani, kteří zemřeli užívají drogu pravidelně a je velmi nepravděpodobné, že by si jí omylem vzali větší množství. Nyní probíhá jejich pitva, lékařská zpráva bude během několika dní.

"Taková koncentrace osob v takovém krátkém časovém okamžiku a takhle v geograficky malém prostoru, je to důvod k tomu se tím zabývat," řekl vedoucí Národního monitorovacího střediska pro drogy a drogové závislosti Viktor Mravčík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám