Hlavní obsah

Útočník střílel v brněnském autobusu tužkou, jeden zraněný

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Velmi zákeřnou střelnou zbraň použil ve čtvrtek při incidentu v autobusu brněnské hromadné dopravy zatím neznámý muž. Na dalšího cestujícího použil tzv. střílející tužku. Po útoku z místa utekl, policisté žádají o pomoc při pátrání.

Článek

Incident se stal v autobusu číslo 64 ve čtvrtek, deset minut před sedmnáctou hodinou. Autobus v té chvíli projížděl křižovatkou ulic Svatoplukova a Rokytova. Napadený muž byl se střelným poraněním převezen do nemocnice.

"Postřelen byl 46letý muž, útočník z místa utekl. Zraněný muž byl silně podnapilý a pod vlivem alkoholu měl být i podezřelý,“ řekla mluvčí brněnské policie Andrea Procházková. Doplnila, že při příjezdu policistů už na místě nebyli žádní svědci.

"Z tohoto důvodu kriminalisté žádají cestující, kteří viděli incident a mohli by poskytnou bližší informace, aby kontaktovali policisty na lince 974 625 823, případně využili tísňovou linku 158,“ doplnila Procházková.

Podle ní byl útočník ve věku kolem 35 let, vysoký přibližně 180 cm, střední postavy se středně dlouhými, tmavými vlasy.

Reklama

Výběr článků

Načítám